Категории Информация
Кассы Добавить событие
10 октября 2019

СТО РОКІВ ТОМУ В ЄВРОПІ

Продажа билетов остановлена
Но вы можете посмотреть другие события категории «КОНЦЕРТЫ»

Нежинская детская музыкальная школа
г. Нежин, ул. Воздвиженская, 9А

О событии

Програма піаніста Дмитра Онищенка «Сто років тому в Європі» демонструє величезний океан Музики першої третини ХХ ст.

Юний Берг, змовницьки підморгує Дебюссі, одним з перших розуміючи, що «домінанту» не обов’язково переводити в «тоніку», полум’яний романтичний Гранадос, якого захід сонця біля моря будуть полонити завжди і у всі часи.

Відчужений від гідри Першої світової, майже язичницький і найпівнічніший в світі Ян Сібеліус, Нестор Нижанківський з прихованим глузливим стражданням, який кружляє помежи львівських кав’ярень, Скрябін, з жахом посилає нам вітання вже з пазурів чогось дуже страшного. І, нарешті, Рахманінов, здатний повернути первісний зміст словам «небо», «лелеки», «жито», «вечірня», «щастя» — і так, що митець неначе вловлює трагізм всього століття чи не краще за інших.

«Сто років тому в Європі» — програма про те, яке різноманітне життя, і як нам всім слід берегти один одного.

Програма:

  • А.Берг — Тема і Варіація ля мінор
  • К.Дебюссі — шість прелюдій
  • А.Гранадос — Дві п’єси з циклу «Гойескі»
  • Я.Сібеліус — Цикл «Дерева» Ор.75
  • Н.Ніжанківський — Маленька сюїта «Листи до неї»
  • О.Скрябін — Прелюдії Ор.74
  • С.Рахманінов — п’ять прелюдій з Ор.23 і ор.32

Інформація про учасника:

Дмитро Онищенко народився у 1983 р. в м. Львові. Розпочав займатися музикою з чотирьох років під чуйним керівництвом мами, професора Львівської консерваторії І. Немирі, а також педагога Ю. Боня. Він вихованець Львівської середньої спеціальної музичної школи- інтернат імені С. Крушельницької. І в 1997 р., у віці 15 років став лауреатом Міжнародного конкурсу юних піаністів ім. Ірини Цвєтаєвої (м. Мінськ, Білорусь).

Д. Онищенко випускник Львівської музичної академії ім. М. В. Лисенка (2000–06 клас доц Н. Грамотєєвої, аспірантура — клас проф М. Крих), і Московської консерваторії ім. П.І.Чайковського та аспірантури (2001–09 гг.). Його педагогами були професор Л. Наумов, доценти Ю. Лисиченко і А. Діев. В період 2003–2004 рр. музикант удосконалював майстерність в Королівському північному коледжі музики у м. Манчестер, Великобританія (клас проф. Норми Фішер.), А починаючи з 2006 і до 2013 року — у Вищій школі музики в м. Ганновері у професора Володимира Крайнєва, та у професора Аріє Варді.

Дмитро Онищенко — переможець V Міжнародного конкурсу юних піаністів В. Крайнєва (2000), IV Міжнародного конкурсу ім. В. Горовиця в Києві (2001), лауреат XII Міжнародного конкурсу ім. П.І. Чайковського в Москві (2002, V премія), лауреат Міжнародної фортепіанної академії в м. Хамамацу (Японія, 2005, II премія), лауреат Міжнародного конкурсу «Vianna да Мотта» (Лісабон, Португалія, 2007, II премія), переможець Міжнародного конкурсу ім. М. Лисенка (Київ, 2007), лауреат III премії Міжнародного конкурсу піаністів (Сідней, Австралія, 2012). Лауреат української загальнонаціональної програми «Людина року — 2001». Виступає з концертами в Україні, Росії, Білорусі, Латвії, Польщі, Німеччині, Франції, Великобританії, Нідерландах, Португалії, Італії, Швейцарії, Туреччині, Йорданії, Ізраїлі, Китаї, США, Японії та Австралії. Учасник таких престижних фестивалів як «Проект Марти Аргерих» (Швейцарія, 2012), «Шопеніана» (Польща, 2005) «Дні музики Мирослава Скорика» (Київ, 2013) та ін.

Випустив більше 20 компакт-дисків. Поєднує виконавську діяльність з проведенням численних майстер-класів в Росії, Україні, Йорданії, Японії.

Є членом журі багатьох музичних змагань.

Предварительный заказ
Заявка на промо-код